Άλλα παιδιά δεν μπορούν να έχουν σχολείο και στην Ελλάδα μας πειράζει η μάσκα

Να μην πάνε τα παιδιά σχολείο με μάσκες λένε και δίνουν το χειρότερο παράδειγμα που θα μπορούσε να δώσει ένας γονιός στο παιδί του. Μιλάνε για φίμωτρο χωρίς βέβαια, να ξεκαθαρίζουν τι εννοούν φίμωτρο σε ένα παιδί. Το χειρότερο είδος κηδεμόνα είναι εκείνο που εκμεταλλεύεται το παιδί του βάζοντάς το «μπροστά» για να εκφράσει τις ακραίες του πολιτικές πεποιθήσεις (γιατί περί πολιτικών ιδεοληψιών πρόκειται που μεταμφιέζονται σε οικογενειακά ζητήματα) και τις προσωπικές στρεβλώσεις. Πολλοί Έλληνες είναι τόσο κακομαθημένοι που ξεχνούν ακόμα και τα βασικά.

Ξεχνούν ότι η μόρφωση είναι αγαθό όχι αυτονόητο για πολύ κόσμο. Την ώρα που άλλοι λαοί δίνουν μάχη για να αποκτήσουν εκπαιδευτικό σύστημα έστω και στην πιο απαξιωμένη τους μορφή, την ώρα που άλλα παιδιά είναι ευτυχή απλά και μόνο επειδή αποκτούν μια αίθουσα και ένα δάσκαλο γιατί οι προηγούμενες αυτών γενιές δεν τα είχαν, εδώ, κάνουμε ιδεολογία και άποψη το να μη φοράμε μάσκα, λες και ένα κομμάτι ύφασμα θα διαμορφώσει την προσωπικότητα του παιδιού. «Θέλω να είναι ελεύθερο το παιδί μου» είναι το επιχείρημα που χρησιμοποιούν όταν δεσμεύουν το παιδί τους στις στρεβλώσεις το γονεϊκού εγκεφάλου και ξεχνούν πως η γνώση είναι η βασική αρχή της ελευθερίας.

Η αλήθεια είναι πως την προσωπικότητά του μπορεί να την επηρεάσει ένας παν -ηλίθιος γονέας που ενημερώνεται από ομάδες του facebook που διδάσκει στο παιδί να μην προσέχει την υγεία του και να μη σέβεται κανένα κανόνα στη ζωή απλά και μόνο επειδή δυσκολεύει την καθημερινότητά του. Κοινωνική ευθύνη μηδέν δηλαδή για χάρη της ευκολίας και της καλοπέρασης. «Εγώ δε θέλω να στείλω το παιδί στο σχολείο» λέει η άλλη με θράσος και περηφανεύεται κιόλας για την αμορφωσιά της.

Το σύνηθες αντεπιχείρημα που ακούς όταν λες πως άλλα παιδιά δεν μπορούν να έχουν ούτε ένα βιβλίο και ένα τετράδιο και αγωνίζονται πραγματικά για μια θέση στο σχολείο μαζί με τους γονείς τους είναι πως εδώ δεν είμαστε Αφρική. Ναι, γιατί έχουμε γίνει τόσο ξιπασμένοι που η κάθε «Αφρική» φαντάζει μακρινή και εξωπραγματική για τα δικά μας ευγενή και τόσο υποανάπτυκτα ένστικτα.

Καλή σχολική χρονιά.

donate: Κάνε μια δωρεά στο blog paypal.me/kogior

1 Comment on Άλλα παιδιά δεν μπορούν να έχουν σχολείο και στην Ελλάδα μας πειράζει η μάσκα

  1. «Разум, в один прекрасный момент расширивший свои границы, никогда не вернется в исходные.» – рассказывал Альберт Эйнштейн. Большое спасибо только за то, что Вы, своими статьями, позволяете разуму выйти за рубежи имеющихся границ.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: