Σχέσεις: Πώς σπάμε το πάγο σε μια ερωτική γνωριμία;

Πώς σπάμε το πάγο σε μια ερωτική γνωριμία; Συνήθως η καλύτερη από τις τρεις επιλογές που έχετε είναι να ξεκινήσετε μια συζήτηση μιλώντας για την περίσταση στην οποία βρίσκεστε και οι δυο. Έτσι, έχετε περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσετε άγχος παρά αν μιλάτε για τον άλλο και περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσετε εμπλοκή του άλλου παρά αν μιλάτε για τον εαυτό σας.
Γράφει ο ψυχοθεραπευτής, Άλεν Γκάρνερ.

Για να ξεκινήσετε μια συζήτηση με αυτόν τον τρόπο κοιτάξτε γύρω σας και βρείτε πράγματα που σας ενδιαφέρουν ή σας προβληματίζουν. Χρησιμοποιήστε διπλή προοπτική. Βρείτε κάτι να πείτε για το οποίο ο άλλος/ η να είναι επίσης πιθανόν να θέλει να μιλήσει. Αυτό είαι πιο εύκολο αν με τον άλλο είστε μαζί στην ίδια δουλειά ή σε κάποια ομάδα ειδικού ενδιαφέροντος όπως μια πολιτιστική ομάδα.

Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να μιλάνε για τον εαυτό τους και ευχαρίστως απαντούν στις ερωτήσεις και τα σχόλιά σας. Πριν ξεκινήσετε παρατηρήστε τι κάνει ο άλλος, τι φοράει, τι λέει , τι συνηθίζει να διαβάζει, με τι ασχολείται στην καθημερινότητά του. Σκεφτείτε για ποιο από όλα αυτά θα θέλατε να μάθετε περισσότερα.

Οι εισαγωγές σχετικά με τον εαυτό σας που είναι πολύ συνηθισμένες σε μοναχικούς ιδιαίτερα ανθρώπους σπάνια προκαλούν συζήτηση. Ο ψυχοθεραπευτής Dale Carnegie κάποτε παρατήρησε ότι οι άγνωστοι ενδιαφέρονται περισσότερο να μιλούν για τον εαυτό τους παρά να μιλούν για εσάς.

Πώς ξεκινάμε την κουβέντα με έναν άγνωστο που μας αρέσει;
Είναι εύκολο να ξεκινήσετε μια συζήτηση με κάποιον άγνωστο αρκεί να γνωρίζετε πώς πρέπει να το κάνετε. Ακολουθούν μερικές απλές στρατηγικές οι οποίες έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμες.

Καταρχάς πρέπει να καταλάβετε ποιοι μπορεί να ενδιαφέρονται. Οι καλοί υποψήφιοι για μια ερωτική γνωριμία μπορεί να δείξουν το ενδιαφέρον τους χαμογελώντας σας κοιτάζοντάς σας περισσότερες από μία φορά ή μην έχοντας σταυρωμένα ούτε τα χ΄ρια τους ούτε τα πόδια τους όταν κάθονται απέναντί σας.

Τα άτομα που ενδιαφέρονται για εσάς μπορεί να σας το δείξουν και με αρκετούς άλλους τρόπους όπως με το να περάσουν τα δάχτυλα μέσα από τα μαλλιά τους, να ισιώσουν τα ρούχα τους, να αγγίξουν απαλά κάποιο μέρος του σώματός τους ή ένα αντικείμενο όπως ένα φλιτζάνι ή μια καρέκλα ή να αφήσουν να ανταμώσουν οι ματιές σας την ώρα την ώρα που σας κοιτάζουν, να κρατήσουν το βλέμμα σταθερό για ακόμα ένα δευτερόλεπτο και μετά να το αποτραβήξουν.

Αυτό που θα πείτε όταν θελήσετε να μιλήσετε δεν χρειάζεται να είναι κάτι ιδιαίτερα έξυπνο. Αυτό που έχει σημασία είναι να κάνετε την αρχή. Οι έρευνες έχουν δείξει πως αυτό που λέμε σε μια ερωτική γνωριμία ελάχιστη σημασία έχει. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι θα πείτε κάτι αρνητικό που θα δώσει μελαγχολικό τόνο στη γνωριμία σας.

Η εισαγωγή καλό είναι να περιλαμβάνει.
Τις περιστάσεις.
Τον άλλο
Τον εαυτό σας.
Και τρεις περιστάσεις για να ξεκινήσετε:
Κάνοντας μια ερώτηση
Εκφράζοντας κάποια άποψη
Δηλώνοντας κάποιο γεγονός.
Ο κύριος σκοπό σας είναι αρχικά να κάνετε κάποιον να ενδιαφερθεί. Μην κάνετε πολλές ερωτήσεις τη μία μετά την άλλη και γίνετε κουραστικοί ή φανείτε ενοχλητικοί. Αφήστε την κουβέντα να κυλήσει χωρίς πίεση.

Το να εκφράσετε μια άποψή σας είναι λίγο πιο αποτελεσματικό από το να εκφράσετε ένα γεγονός. Με δηλώσεις τύπου Το λεωφορείο αργεί σήμερα δεν μπορείτε να εμπλέξετε τον άλλο σε μια συζήτηση που θα έχει διάρκεια. Και εκτός αυτού δίνετε στον άλλο την ευθύνη να συνεχίσει την κουβέντα ψάχνοντας να βρει μια ερώτηση για ανταπάντηση κάτι που μπορεί να του προκαλέσει αμηχανία.

donate: Κάνε μια δωρεά στο blog paypal.me/kogior

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: