Η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί σήμανε το τέλος του τουρκικού πολιτισμού

Ένας ολόκληρος λαός που ψηφίζει ακροδεξιά για εξουσία και η αντιπολίτευσή του είναι ακόμα πιο ακροδεξιά. Οι ορθολογικές φωνές διώκονται από τη δικτατορία και εκείνος δεν αντιδρά. Ένας λαός που φαναζίζεται με τη θρησκεία του και θεωρεί πως είναι τανκ για να κατακτήσει τον κόσμο, χαίρεται να στέλνει ο σουλτάνος του βόμβες σε γειτονικά κράτη ή έστω το θεωρεί αναγκαίο και κάθε που έρχεται να αντιμετωπίσει τη φτώχεια του ανακουφίζεται με τα μεγαλόπνοα σχέδια για αυτοκρατορίες, πετρέλαια, φυσικά αέρια και μεγάλα σύνορα.

Μάταια προσπαθεί να στυρέψει τα μάτια στη δύση και να απολαύσει μόνο τα υλικά της επιτεύγματα ρουφώντας σα σφουγγάρι την υποκουλτούρα της και προσπαθώντας να την αναπαράγει με τον πιο φθηνά ακριβοπληρωμένο τρόπο στο τηλεοπτικό γυαλί. Πνιγμένοι στη στενομυαλιά οι Τούρκοι έχουν φτάσει σε μεγάλο πολιτιστικό τέλμα με την ανελευθερία να καθορίζει τη ζωή τους. Τόσο σκλαβωμένοι πια.

Αλήθεια σκεφτείτε τι θα γινόταν στη χώρα μας αν κάποιος στην πρώτη θέση εξουσίας ανακοίνωνε μεγάλες πατρίδες και πολεμοχαρή σχέδια. Πόσο υγιές είναι τελικά να θέτουμε σε αμφισβήτηση τον ίδιο μας τον εαυτό και να του θέτουμε όρια. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι μια ακόμα απόδειξη ενός κράτους που δε σέβεται όχι μόνο την παγκόσμια ιστορία αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό, που θέλει να ζει σε έξαρση απλά και μόνο για να υπάρχει μόνο του απομονωμένο και να δρα σαν τρομοκράτης. Είναι το τελευταίο στάδιο ενός πολιτισμού, ενός λαού σε παρακμή που θα μπορούσε να κάνει θαύματα αλλά επιλέγει να ζει στο μεσαίωνα, να λούζεται με κολόνιες για να αντιμετωπίσει πανδημίες και να το θεωρεί φυσιολογικό, να διώκει τους ίδιους τους πνευματικούς του ανθρώπους φοβούμενο την εξέλιξη και να πνίγεται στην προπαγάνδα που υπόσχεται χρήμα και δόξα. Λαός που θέλει χειροκροτά ακόμα και όταν ο Ερντογάν ανεβάζει παιδιά σε κιτς φιέστες φέρει μεγάλη ευθύνη για την επιβράβευση αυτή. 

Ζούμε το τελευταίο στάδιο ενός πολιτισμού, του τουρκικού.

donate: Κάνε μια δωρεά στο blog paypal.me/kogior

Τα τελευταία άρθρα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: