Πότε ανοίγουν μαγαζιά, καφέ, αθλητικές εγκαταστάσεις- Τι θα γίνει με τη μετακίνηση σε ελληνική επικράτεια και νησιά

Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά και θα ξεκινήσει στις 4 Μαΐου. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν πρέπει να προσέχουμε μιας και κάθε δεκαπενθήμερο θα υπάρχει επανεξέταση της κατάστασης και εάν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά, θα σημειώνεται οπισθοδρόμηση αναφορικά με τους περιορισμούς.

Σχολεία

Το άνοιγμα των σχολείων για την τάξη της τρίτης Λυκείου θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου θα ανοίξουν στις 25 Μαΐου. Για τα δημοτικά υπάρχει η σκέψη να ανοίξουν μια εβδομάδα μετά. 

Μαγαζιά, καφέ και εμπορικά κέντρα 

Κομμωτήρια, εμπορικά καταστήματα και κέντρα αισθητικής θα ανοίξουν στις 4 Μαΐου ενώ τα πολυκαταστήματα περίπου στις 30 Μαίου. Εστιατόρια και καφέ θα έχουν ανοίξει μέχρι τις 15 Ιουνίου με τους ιδιοκτήτες να έχουν αλλάξει τη χωροθεσία και να παίρνουν αυξημένα μέτρα υγιεινής για την προστασία των πελατών. Τα τραπέζια σε κάθε περίπτωση θα βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους.

Μετά τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν και τα νυχτερινά κέντρα, στα οποία τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα λόγω του συνωστισμού που παρουσιάζουν. Όπως αναφέρουν πληροφορίες στον τύπο η προσέλευση θα είναι πολύ πιο περιορισμένη καθώς ο αριθμός των θαμώνων που θα μπορούν να φιλοξενήσουν θα μειωθεί δραστικά.

Μετακινήσεις σε όλη τη χώρα, τι θα γίνει με τα νησιά. 

Από τις 4 Μαίου και μετά θα επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών εκτός νομού σε όλη την ελληνική επικράτεια αλλά όσον αφορά τα νησιά ο περιορισμός της μετακίνησης θα εξακολουθήσει να ισχύει, προφανώς λόγω του ότι ο γεωγραφικός περιορισμός μπορεί να βοηθήσει στη διασπορά του ιού.

Όπως όλα δείχνουν η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και για τους χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, αν και είναι δύσκολο κανείς να καθορίσει με ευκολία το ποιοι είναι αυτοί οι χώροι. Στο μετρό όπως και σε άλλους χώρους θα πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά. Οι εκκλησίες και οι χώροι προσέλευσης πιστών πιθανόν να ανοίξουν μέσα στον Ιούνιο.

Αθλητικές δραστηριότητες 

Τα αρχή θα γίνει με τα ατομικά αθλήματα, όπως το τένις ή ο στίβος για παράδειγμα, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός του κοινού, την 1η Ιουνίου. Στα μέσα του μήνα θα επιτραπούν και οι υπόλοιπες αθλητικές δραστηριότητες, αν όλα πάνε καλά. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου αναμένεται και το άνοιγμα των παραλιών και οργανωμένων πλαζ.

Η αρχή για τις αθλητικές δραστηριότητες θα γίνει με τα ατομικά αθλήματα και αυτά που δεν δημιουργούν συγχρωτισμό όπως ο στίβος ή το τένις, για τα οποία θα ανοίξουν οι πρώτες οι αθλητικές εγκαταστάσεις μέχρι την 1η Ιουνίου. Πλήρες άνοιγμα και για τα ομαδικά αθλήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει στα μέσα του μήνα. Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου αναμένεται και το άνοιγμα των παραλιών και οργανωμένων πλαζ.

donate: Κάνε μια δωρεά στο blog μας στέλνοντας ό, τι θες στο paypal.me/kogior

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: