Ποιος κορονοϊός; Όταν ο Τσακαλώτος έλεγε πως οι συνταξιούχοι το 2020 θα πεθάνουν

«Είναι αρκετά τα 533 ευρώ για έναν μήνα στους εργαζόμενους; Εμείς έχουμε πει συγκεκριμένα ότι δε φτάνουν, γιατί οι άνθρωποι δε θα είναι σε θέση να δαπανήσουν όταν βγούμε από την κρίση (…) μια σειρά κοινωνικών ομάδων που χρειάζονται βοήθεια και η κυβέρνηση δεν τη δίνει».

Επέστρεψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο προσκήνιο για να κρίνει τα ΚΕΚ και τα αποτυχημένα μέτρα της κυβέρνησης λέγοντας μάλιστα πως «από όλη αυτή την ιστορία μάθαμε ότι υπάρχουν εκπαιδευτικά ιδρύματα που ξέρουν χειρότερα ελληνικά και από τα δικά μου». Η έκφρασή του είναι αστεία αλλά τα πράγματα με τον κύριο Τσακαλώτο δεν είναι ούτε ήταν πάντα ευχάριστα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών φυσικά και δεν έχει ξεχάσει την περιβόητη πεποίθησή του για τις κοινωνικές ομάδες που σήμερα αναγνωρίζει πως έχουν ανάγκη από στήριξη και ούτε και εμείς πρέπει να την ξεχνάμε. Ως άλλος «κορονoϊός» είχε πει :

«Δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος».

Πολύ πιθανόν, αν βρισκόταν σήμερα σε μια κυβέρνηση, η πανδημία να βόλευε πολύ το οικονομικό του όραμα. Το θέμα όμως δεν είναι το «όραμα» του καθενός. Είναι η μνήμη που πρέπει να έχουμε και που μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει να έχουμε αντισώματα στην κοινωνική ευαισθησία των πολιτικών. Και ας αφήσουμε καλύτερα τα αστειάκια…

 

donate: Κάνε μια δωρεά στο blog paypal.me/kogior

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: