Συνταγή για να φτιάξετε λουκουμάδες στο σπίτι!

Για να περνάει ευχάριστα η ώρα: Φτιάξτε τους δικούς σας λουκουμάδες, από αγνά υλικά. Συνδυάστε τους αν θέλετε και με παγωτό ή μερέντα!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

1/2 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι

2 κούπες αλεύρι

1 φακελάκι μαγιά σκόνη

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα

5 κουταλιές της σούπας κονιάκ

1 πρέζα αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα από λεμόνι

Όσο πάρει νερό χλιαρό για να κάνουμε ένα παχύ χυλό.

Για το γαρνίρισμα
Μέλι ή ζάχαρη
Καβουρδισμένο σουσάμι
Καρύδια χοντροκομμένα ή φιστίκια αιγίνης

Κανέλα

Εφοδιαστείτε με όλα τα υλικά και ξεκινήστε!
Σε μία λεκάνη αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη μαστίχα, τη ζάχαρη, το ξύδι, το ξύσμα λεμόνι και το αλάτι. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε εναλλάξ λίγο νερό και το κονιάκ. Ανακατεύουμε με το σύρμα. Το μείγμα να είναι ελαστικό και πιο σφιχτό από την ζύμη της τηγανίτας. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα, τυλίγουμε με μια κουβέρτα  και αφήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου να φουσκώσει. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βαθιά ρίχνουμε μισό ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο. Αφήνουμε να κάψει το λάδι και με ένα κουτάλι κόβουμε τους λουκουμάδες με το χέρι. Το κουτάλι το βάζουμε σε ένα ποτήρι με νερό, για να μπορούμε να τους κόβουμε εύκολα και να μην κολλάνε στο κουτάλι.
Προσοχή… το λάδι να μην είναι υπερβολικά καυτό, χαμηλώστε λίγο το μάτι ή την φωτιά γιατί λόγω του γιαουρτιού, οι λουκουμάδες θα μαυρίσουν απ’έξω και θα μείνουν ωμοί στο εσωτερικό. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με μέλι, καβουρδισμένο σουσάμι, χοντροκομμένα καρύδια και κανέλα.
Να θυμάστε…αν η ζύμη σας βγει πολύ σφιχτή αραιώστε την με λίγο νεράκι, αν βγει αραιή ρίχνετε λίγο αλεύρι

donate: Κάνε μια δωρεά στο blog paypal.me/kogior

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: