Ινδία: Μαρκάρουν τα χέρια των πολιτών λόγω κορονοϊού

Η περίπτωση της Ινδίας είναι παράδοξη όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού. Η Ινδία είναι μια χώρα με τεράστιο πληθυσμό, 1,3 δισεκατομμύρια κατοίκους και όμως τα κρούσματα από την ασθένεια μετρούν μόλις τα  512 κρούσματα ενώ μόνο 9 θάνατοι έχουν σημειωθεί από την πανδημία.

Παρόλα αυτά οι μελέτες που έχουν γίνει σύμφωνα με το διεθνή τύπο έχουν θορυβήσει την κυβέρνησή της, μιας και αναφέρουν πως στη συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να έχουμε μια πραγματικά τεράστια έξαρση του ιού. Το πιο δραματικό σενάριο αναφέρει πως μπορεί να μολυνθούν ακόμα και 1.300.000 Ινδοί μέχρι το τέλος Μαΐου ενώ οι νεκροί μπορούν να φτάσουν τους 25.000 με 40.000! 

Το γεγονός πως ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει σε αγροτικές περιοχές, πολύ φτωχές όπου συχνά δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές υγείας οδήγησε τις Αρχές να λάβουν πολύ σκληρά μέτρα.

Πλέον ολόκληρες περιοχές της χώρας μπαίνουν σε καθεστώς απομόνωσης, ειδικά εκείνες που είναι κατά κύριο λόγο αγροτικές, η πλειοψηφία των κατοίκων ζει σε καθεστώς φτώχειας, ενώ έχει κατά κανόνα και ελάχιστη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας. Η ατομική ευθύνη στην Ινδία μάλλον βρίσκεται σε κρίση, μιας και παρατηρούνται ακραία φαινόμενα όπως το να δραπετεύουν άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί στον ιό ακόμα και από νοσοκομεία ή ακόμα και το να μη σέβονται την καραντίνα και τα περιοριστικά μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί.

Το πιο σκληρό από τα κοινωνικά αυτά μέτρα θυμίζει… θεωρίες Αποκάλυψης μιας και όσοι τίθενται σε περιορισμό, σε αρκετές περιοχές μαρκάρονται στο χέρι ώστε να γνωρίζουν οι υπόλοιποι πως δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με αυτούς. Το μαρκάρισμα αναφέρει ακόμα και την ημερομηνία λήξης της καραντίνας.

Οι φωνές για καταστρατήγηση των ατομικών δικαιωμάτων και για ρατσιστική αντιμετώπιση κάποιων πολιτών μπερδεύονται με τις κραυγές αγωνίας που θέλουν την Ινδία να βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο παρά το γεγονός πως είχε από νωρίς κλείσει τα αεροδρόμια και τα σύνορά της.

donate: Κάνε μια δωρεά στο blog paypal.me/kogior

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: