Είναι ο κορονοϊός ένα βιολογικό όπλο; Όλες οι μυστικές θεωρίες «συνωμοσίας»

Θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό- Μέρος Πρώτο

Είναι η εποχή που ο καθένας λέει ό, τι θέλει αλλά και που ο κάθε ένας πρέπει να μιλά ελεύθερα και να λέει αυτό που πιστεύει αρκεί να μη βάζει σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων και να μην παραπληροφορεί. Οι θεωρίες συνωμοσίας μπορεί για κάποιους να αποκαλύπτουν μεγάλες αλήθειες και σε άλλους να φαντάζουν άστοχες και υπερβολικές. Ο άνθρωπος δεν έπαψε ποτέ να γοητεύεται από το μυστήριο.

sunrise-1756274_640

Τα σενάρια για τον κορονοϊό διαδίδονται τόσο γρήγορα όσο και ο ίδιος. Θεωρίες αστείες, υπερβολικές ή πολύ καλά «εμπεριστατωμένες» που φυσικά δεν τις υιοθετούμε και ούτε τις παρουσιάζουμε για να προσβάλλουμε τον κόσμο που τις πιστεύει.

Δείτε τες όπως καταγράφονται στον τύπο σε διάφορα μέρη του κόσμου και να θυμάστε πάντα ότι πρέπει να ακολουθούμε μόνο τις οδηγίες που η επιστήμη δίνει για την προστασία της υγείας μας. 

Ο ιός φέρεται σαν ένα βιολογικό όπλο 

Δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που υποστηρίζουν πως αυτός ο ιός είναι πολύ διαφορετικός από τους προηγούμενους ιούς. Η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται αυτή η επιδημία είναι πρωτοφανής όπως επίσης και ο «έξυπνος» τρόπος να μεταδίδεται μέσα από τους οργανισμούς ασυμπτωματικών ασθενών που δεν εντοπίζονται ούτε απομονώνονται εύκολα, για να χτυπήσει ηλικιωμένους και ανθρώπους με ήδη υπάρχοντα προβλήματα υγείας.

virus-4915862_640

Αυτή η συμπεριφορά του κορονοϊού κάνει πολλούς να πιστεύουν πως έχουμε μπροστά μας έναν βιολογικό πόλεμο!

Η περίεργη ιστορία της Κινέζας Ξανγκιούο Κιου

kiou

Η Κινέζα επιστήμονας Ξανγκιούο Κιου είναι η πρωταγωνίστρια της βασικής θεωρίας που θέλει τον ιό να είναι κατασκευασμένος και να διαδόθηκε στα πλαίσια ενός σεναρίου κατασκοπείας και βιολογικού πολέμου.  Η Κιου ήταν επικεφαλής στο Τμήμα Ανάπτυξης Εμβολίων και Αντι-ιικών Θεραπειών στο Πρόγραμμα Ερευνών Ειδικών Παθογόνων του Εθνικού Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Καναδά και θεωρείται εξέχουσα μορφή στον τομέα της ιολογίας. Βρέθηκε στον Καναδά το 1996 για μεταπτυχιακές σπουδές και έπειτα εργάστηκε στο Ινστιτούτο Κυτταρικής Βιολογίας και το Τμήμα Παιδιατρικής και Υγείας Νεογνών στο Πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα. Η Κινέζα επιστήμονας, είχε βραβευτεί παλαιότερα για τη συμβολή της στη θεραπεία του έμπολα.

kiou2

Από το 2006 και μετά άρχισε να μελετά ιδιαίτερα επικίνδυνους ιούς στο πρόγραμμα του Καναδά. Η Κιού βρέθηκε να έχει επισκεφτεί αρκετές φορές μαζί με τον σύζυγό της, το Εργαστήριο της κινέζικης Ακαδημίας Επιστημών στη Γουχάν, ένα εργαστήριο που συνδέεται με τα προγράμματα της Κίνας για βιολογικό πόλεμο. Τα ταξίδια αυτά πραγματοποιήθηκαν το 2017 και το 2018 και αξίζει να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο κινέζικο εργαστήριο βρίσκεται πολύ κοντά στην περιοχή, στην αγορά όπου φαίνεται να ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού.

kiou3

Οι κινήσεις της αυτές θορύβησαν τις αρχές του Καναδά και όπως συγκεκριμένα αναφέρει το καναδικό δίκτυο CBC απομακρύνθηκαν από το Πρόγραμμα Ερευνών Ειδικών Παθογόνων του Καναδά στις 5 Ιουλίου του 2019 και η ίδια και ο σύζυγός της και οι μαθητές τους από την Κίνα με τους οποίους συνεργάζονταν καθώς και τους αφαιρέθηκε και η πρόσβαση στα αρχεία και τις εγκαταστάσεις για λόγους ασφαλείας. Τι είναι αυτό που φοβήθηκαν οι αρχές του Καναδά;

Οι υποψίες πως μπορεί να μετέφερε ιούς αλλά και τεχνογνωσία στο εργαστήριο της Κίνας είναι κάτι παραπάνω από προφανείς σε όσους παρακολουθούν την υπόθεση.

Όπως αναφέρει το CBC οι Καναδοί συνάδελφοί ερωτώμενοι από δημοσιογράφους έχουν αναφέρει πως «είναι άδικο μια εργαζόμενη της κυβέρνησής μας να μεταφέρει υψίστης σημασίας πληροφορίες αλλά και τον τρόπο, την τεχνογνωσία του πώς να ιδρύσει κανείς ένα εργαστήριο σε μια ξένη χώρα».

Η Κιού σύμφωνα με τη θεωρία μετέφερε στελέχη του ιού στην Κίνα και εκεί δημιουργήθηκε ένα κανονικό «βιολογικό» όπλο που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Κίνας που θέλει να επιβληθεί παγκοσμίως ως υπερδύναμη. Η παγκόσμια οικονομική κρίση που ήδη είναι γεγονός θα ωφελούσε την Κίνα που γρήγορα θα ξεπερνούσε την επιδημία. Σήμερα, οι υποστηρικτές της θεωρίας λένε, ότι η Κίνα που αναρρώνει θα εκμεταλλευτεί την «πτώση» του δυτικού οικονομικού κόσμου και θα επιχειρήσει να βρεθεί πολύ μπροστά στις οικονομικές εξελίξεις.

Η επιστημονική εξήγηση…

Θέλει τον ιό να έχει ξεκινήσει από το wet shop στη Γουχάν, από ωμή σάρκα ζώων. Ο Ιός προφανώς και ξεκίνησε από κάποια μετάλλαξη προηγούμενων ιών, μπορεί και να σχετίζεται με  τις νυχτερίδες αλλά ακραία βίντεο που είδαμε στο διαδίκτυο με σούπες νυχτερίδας, είναι πολύ παλαιότερα και ανάγονται στο 2016.

market

Η απάντηση της Κίνας στη θεωρία του βιολογικού πολέμου 

Η υπερδύναμη της Ανατολής από την άλλη μεριά, υποστηρίζει πως η πανδημία του κορονοϊού ήταν μια επιχείρηση των ΗΠΑ να καταστρέψουν την κινεζική οικονομία. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι μιλούν για δημιουργία του ιού στις ΗΠΑ, απορούν με το πώς βρέθηκε θετικός ο ασθενής μηδέν στην Αμερική και κατηγορούν τον αμερικανικό στρατό πως διέσπειρε την καταστροφή στην Άπω Ανατολή. Θυμίζουμε πως όλα αυτά τα επιχειρήματα δε διατυπώνονται σε επίσημο επίπεδο… Και βέβαια, πως η Ρωσία και το Ιράκ παραδοσιακοί «εχθροί» των ΗΠΑ υποστηρίζουν το ίδιο πράγμα.

Γιατί ο κορονοϊός χτύπησε ορισμένες χώρες και άλλες όχι; 

Μέχρι στιγμής η Κίνα είναι η μοναδική χώρα που το 85% του πληθυσμού έχει αναρρώσει από τον κορονοϊό ενώ η μεταδοτικότητα έχει σταματήσει. Τα επιστημονικά δεδομένα δημιουργούν υποψίες, γιατί άραγε η Κίνα το ξεπέρασε και η Ευρώπη παλεύει; Όταν αναφερόμαστε στην περίπτωση της Κίνας, δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως τα μέτρα καταστολής των ανθρώπων που δεν υπάκουαν στον εγκλεισμό και την καραντίνα ήταν πολύ αυστηρά. Είναι μια μη δημοκρατική χώρα που ακολουθεί πολύ διαφορετικές πρακτικές από αυτές που εμείς οι δυτικοί έχουμε συνηθίσει.

Το ερώτημα όμως παραμένει: Γιατί ο κορονοϊός χτύπησε κάποιες χώρες και κάποιες άλλες όχι; 

Η Ιταλία είναι η χώρα της Ευρώπης που πεθαίνει κυριολεκτικά από την επιδημία. Άλλες χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία δεν έχουν αυτά τα τόσο υψηλά ποσοστά. Αξίζει να παρατηρήσουμε πως Γερμανία και Ιταλία έχουν συστήματα υγείας που δεν παρουσιάζουν τεράστιες διαφορές.

Η Ρωσία επίσης έχει χαμηλά ποσοστά και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως από νωρίς έκλεισε τα σύνορά της με την Κίνα. Οι Αφρικανικές χώρες δεν έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον ιό και πολλοί εικάζουν πως το γονιδίωμα της συγκεκριμένης φυλής μπορεί να είναι πιο ανθεκτικό ή οι κλιματολογικές συνθήκες να ευνοούν τη μη μετάδοση του ιού. Κανείς όμως δεν μπορεί να δώσει απάντηση με βεβαιότητα σε καμία περίπτωση. Οι διαφορές που παρατηρούνται ανάμεσα στις χώρες είναι ένα μυστήριο στο οποίο δε θα έχουμε σύντομα απάντηση…

coronavirus-4810201_1920

H «εμπλοκή» του Μπιλ Γκέιτς με τον κορονοϊό

Το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates ανακοίνωσε στις 5 Φεβρουαρίου πως θα δωρίσει 10 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να βοηθήσει να βρεθούν θεραπείες αλλά και εμβόλια. Τα χρήματα θα δοθούν στην έρευνα αλλά και στις αναπτυσσόμενες χώρες που θα χρειαστούν μεγάλη στήριξη.

Ο μεγιστάνας βιάστηκε πολύ να χαρακτηρίσει τον κορονοϊό πανδημία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν είχε μιλήσει για κάτι τέτοιο ακόμα όταν εξέδωσε ένα άρθρο με τίτλο Covid- 19 η πανδημία του αιώνα. Οι συστάσεις του ήταν πολύ συγκεκριμένες. Όπως έγραφε στο κείμενο:

  • Οι πλούσιες χώρες θα πρέπει να παρέχουν εκπαιδευμένους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στις χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα στην Αφρική και τη Νότια Ασία για να παρακολουθήσουν την εξάπλωση και την παράδοση εμβολίων του ιού.
  • Η δημιουργία μιας διεθνούς βάσης δεδομένων όπου οι χώρες μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες.
  • Η ανάπτυξη ενός συστήματος που θα ελέγχει τα μείγματα που έχουν ήδη δοκιμαστεί ως προς την ασφάλεια για χρήση σε εμβόλιο.
  • Η δυνατότητα παρασκευής εμβολίων σε μόλις λίγες εβδομάδες μέσω κοινών δράσεων των κυβερνήσεων και ιδιωτών δωρητών

virus-4898571_640

Οι προφητείες του Μπιλ Γκέιτς το 2015

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που ο επιχειρηματίας έκανε αναφορά σε έναν επικίνδυνο ιό. Το 2015 είχε κάνει μια πολύ περίεργη για αρκετούς πρόβλεψη κατά τη διάρκεια ομιλίας του. «Μέσα στα επόμενα 10-15 χρόνια μια πανδημία θα σκοτώσει έως και 30 εκατομμύρια ανθρώπους» είχε πει χαρακτηριστικά. «H παγκόσμια καταστροφή δε θα μοιάζει με πυρηνική βόμβα που σκάει θα έχει τη μορφή ενός ιού. Αν κάτι μπορεί να σκοτώσει ακόμα και δέκα εκατομμύρια ανθρώπους είναι πολύ πιο πιθανόν να είναι ένας πολύ μεταδοτικός ιός παρά ένας πόλεμος» είχε αναφέρει.

Σε παλαιότερη ακόμα συνέντευξή του είχε δηλώσει πως » σε μια πανδημία ο πανικός θα είναι μεγάλος, οι πόροι θα εξαντληθούν, τα συστήματά μας δε θα αντέξουν και θα καταρρεύσουν. Δεν είμαστε έτοιμοι…»  Όπως θα δείτε ο μεγιστάνας έχει μιλήσει ακόμα και για βιολογικό πόλεμο…

Οι προβλέψεις του Μπιλ Γκέιτς έχουν προκαλέσει θύελλα θεωριών στο διαδίκτυο και όχι μόνο. Τι φοβόταν; Τι ήξερε και γιατί επέμενε τόσο πολύ στις πανδημίες; Οι περισσότεροι πολέμιοί του άρχισαν να μιλούν για ένα σχέδιο μείωσης του πληθυσμού παγκοσμίως και να τον κατηγορούν πως συμμετείχε σε ένα σχέδιο διασποράς του φονικού ιού. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε πως πολλοί από όσους υποστηρίζουν αυτές τις θεωρίες ανήκουν στο σαφώς επικίνδυνο αντι- εμβολιαστικό κίνημα. Και πως στις ομιλίες του, δε γίνεται αναφορά σε μείωση του πληθυσμού αλλά μείωση των γεννήσεων.

Η προσομοίωση μιας πανδημίας που έλαβε χώρα το 2019 

Η κυρίαρχη φήμη ήθελε τον Οκτώβρη του 2019, το ίδρυμα Γκέιτς, τη σχολή υγείας Τζον Χόπκινς και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ να διοργανώνουν μια εκδήλωση στην Νέα Υόρκη με προσκαλεσμένους πολιτικούς και ισχυρούς του κόσμου. Σε αυτή τη προσομοίωση λένε, παρουσία και ειδικών αλλά και εταιρειών υγείας, προβλέφτηκε ο θάνατος εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η φήμη αυτή ήταν τόσο ισχυρή και διαδόθηκε τόσο γρήγορα, όπως ένας ιός που ανάγκασε τη σχολή Χόπκινς να βγάλει σχετική ανακοίνωση, στις 5 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την οποία προσομοίωση με σενάριο που ήθελε να ξεκινά μια πανδημία αλλά από τη Βραζιλία. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε αναφορά σε θανάτους, είπαν οι υπεύθυνοι του ιδρύματος καμία σχέση δεν έχει η συνάντηση με τον κορονοϊό και την εξάπλωσή του.

O κορονοϊός ήρθε για μια νέα τάξη πραγμάτων… 

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως η διασπορά του έχει έναν απώτερο στόχο. Να μπορέσει να φέρει ένα νέο κοινωνικοπολιτικό σύστημα, όπου μία παγκόσμια κυβέρνηση αποτελούμενη από τεχνοκράτες θα μπορεί να ελέγχει τον κόσμο σε μια μορφή δικτατορίας. Στον κόσμο αυτό δε θα υπάρχει χρήμα αρχικά αυτό που επιδιώκουν είναι να αχρηστοποιηθούν τα χαρτονομίσματα που θα μπορούν να φέρουν επικίνδυνους ιούς όπως και το πλαστικό χρήμα. Η τοποθέτηση τσιπ στο χέρι του ανθρώπου θα είναι η νέα λύση για να μπορεί να κάνει με ευκολία και χωρίς κινδύνους όλες του τις συναλλαγές.

Η τεχνολογία λένε, είναι ήδη διαθέσιμη και εφαρμόζεται σε Μεξικό, ΗΠΑ και Σουηδία και ο ιός είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γίνει καθολική η χρήση του. Η νέα τεχνολογία θα ελέγχει τον άνθρωπο σε πολλά επίπεδα με τη συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης που θα βρίσκεται πια μέσα στο σώμα. Ο ιός όντως έχει προέλθει από φυσικά αίτια, λένε αρκετοί και παροτρύνουν τον κόσμο να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των ιατρών και των επιστημόνων για να περιοριστεί η διάδοσή του αλλά παράλληλα τονίζουν πως θα είναι η αιτία για ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ που θα φέρει τα άνω κάτω στον πλανήτη… Bέβαια, δεν είναι πάντα οικονομολόγοι όσοι τα υποστηρίζουν αυτά.

O προγραμματισμός του συλλογικού ασυνείδητου, πώς σχετίζουν τον ιό με την Μαντόνα και τον Κόμπι Μπράιαν

kobie

O θάνατος του Κόμπι Μπράιαν ήταν προγραμματισμένος σύμφωνα με τη θεωρία. Ο κόσμος έπρεπε να έχει προετοιμαστεί για την απώλεια ζωών και ο θάνατός του θα ήταν ότι πρέπει για να καταλάβει πως κανείς δεν είναι άτρωτος και πως όλα μπορούν να συμβούν. Άλλωστε η ταφή του έγινε σε μια πόλη με την ονομασία Corona…

madonna2

Οι «συνωμοσιολόγοι» υποστηρίζουν πως κάτι ανάλογο συμβαίνει και με σειρές όπως το Pandemic αλλά και με εμφάνιση της Μαντόνα στη Eurovision. Οι ποπ σταρ, λένε έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό και μπορούν να περάσουν υποσυνείδητα μηνύματα.

madonna

Έτσι, η τραγουδίστρια εμφανίστηκε πέρυσι στο διαγωνισμό της Eurovision, τραγουδώντας «No everybody’ s coming to the future» (δε θα έρθουν όλοι στο μέλλον) δείχνοντας χορευτές να χάνονται στο χάος και να φορούν μάσκες… σε ένα σκηνικό που θύμιζε πυρηνική καταστροφή.  Η αλήθεια είναι πως είναι οξύμωρο η σκεβρωμένη και αντιπαθής Madonna να μιλά για μέλλον… σαν να είναι έφηβη!

Κάπου εδώ τελειώνει το πρώτο μέρος με τις θεωρίες συνωμοσίας. Στο δεύτερο μέρος του μικρού αφιερώματος θα μιλήσουμε για ακόμα πιο «εξωφρενικές» απόψεις που έχουν να κάνουν με τις νέες τεχνολογίες και το πώς συνδέθηκαν με την εμφάνιση του κορονοϊού. Μείνετε συντονισμένοι…!

future

Η Λίτσα Πατέρα λέει πότε θα σταματήσει ο κορονοϊός: Η επιστήμη μίλησε…

Ο έρωτας στα χρόνια του κορονοϊού: Ξεκαρδιστικό βίντεο!

Ο πανικός του κορονοϊού, τι να κάνουμε για να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας

donate: Κάνε μια δωρεά στο blog paypal.me/kogior

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: