Σε καταφύγια τρέχουν οι πλούσιοι, κάνουν «κρατήσεις» για το εμβόλιο του κορονοϊού

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει σε όλο τον πλανήτη η εξάπλωση του κορωνοϊού σε εκατοντάδες χώρες.

Το πρόβλημα είναι, ότι επειδή ζούμε σε μια βαθιά ταξική και γεμάτη διακρίσεις κοινωνία, κάποιοι λίγοι πολίτες έχουν την δυνατότητα να πάρουν μέτρα προστασίας και πρόληψης για τον ιό και κάποιοι άλλοι -πολλοί- όχι.

Όπως αναφέρει ο Guardian, οι ζάμπουτοι όλου του κόσμου ετοιμάζονται να απομονωθούν μπροστά σε μια κλιμάκωση της κρίσης του κορωνοϊού.

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου εκμισθώνουν ιδιωτικά αεριωθούμενα αεροπλάνα για να ξεκινήσουν για εξοχικές κατοικίες ή ειδικά προετοιμασμένα καταφύγια.

Άρκετοι μάλιστα από αυτούς παίρνουν και προσωπικούς γιατρούς και νοσηλευτές για να προσέξουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους σε περίπτωση που μολυνθούν.

Στην Βρετανία ειδικά, οι πλούσιοι είναι κλεισμένοι σε ιδιωτικές κλινικές, «πολιορκημένοι» από δεκάδες γιατρούς ενώ αρκετοί από αυτούς ζητάνε να κάνουν «κράτηση» για το εμβόλιο κατά του ιού, ώστε να είναι από τους πρώτους που θα το χρησιμοποιήσουν, όταν αυτό είναι έτοιμο.

Ο Mark Ali, διευθύνων σύμβουλος και ιατρός διευθυντής της ιδιωτικής οδού Harley Street, δήλωσε: «Υπάρχει τεράστια ζήτηση από πολύ πλούσιους ανθρώπους που ρωτούν αν μπορούν να πληρώσουν για ιδιωτικές δοκιμές. Δυστυχώς, δεν είμαστε σε θέση να προσφέρουμε δοκιμές, όπως είπε το NHS ότι όλες οι εξετάσεις θα πρέπει να γίνουν σε κεντρικό επίπεδο».

Ο Adam Twidell, διευθύνων σύμβουλος της ιδιωτικής υπηρεσίας κρατήσεων PrivateFly, δήλωσε ότι η εταιρεία του συνέχισε να βλέπει ένα άλμα στις κρατήσεις δεδομένου ότι οι πλούσιοι άνθρωποι κανόνισαν τις πτήσεις εκκένωσης από χώρες υψηλού κινδύνου.

Ο Twidell δήλωσε ότι άλλοι πλούσιοι πελάτες πραγματοποιούν πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες πριν από την πιθανή εισαγωγή εθνικών μέτρων απομόνωσης μετά την έξαρση του ιού στην Ιταλία.

Ο Robert Vicino, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Vivos, μιας εταιρείας με έδρα την Καλιφόρνια, που κατασκευάζει υπόγεια καταφύγια για να αντεπεξέλθει σε μια σειρά φυσικών καταστροφών, δήλωσε ότι η εταιρεία του είχε δει μια αύξηση στις έρευνες και τις πωλήσεις από την κρίση.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει μετατρέψει ένα κυψέλη ψυχρού πολέμου στην Ιντιάνα σε καταλύματα για 80 άτομα και προσφέρει χώρο σε 575 αποθήκες σκυροδέματος σε μια αποθήκη εγκαταλειμμένου δεύτερου παγκοσμίου πολέμου στη Νότια Ντακότα.

Πηγή Guardian

donate: Κάνε μια δωρεά αν σου αρέσει το blog μας εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: