Πώς θα μοιάζουν οι άνθρωποι στο μέλλον;

H εξέλιξη του ανθρώπου διαρκεί πολλές χιλιάδες χρόνια σήμερα όμως με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας κάποιες από αυτές είναι πιθανόν να συμβούν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από ότι περιμέναμε.

Μια από τις πιο άμεσες και ορατές αλλαγές στον άνθρωπο θα είναι η ποικιλία των… χρωματικών συνδυασμών και των χαρακτηριστικών του προσώπου. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πια μεικτές ρίζες και αυτό οφείλεται στην ευκολότερη μετακίνηση του πληθυσμού. Το αποτέλεσμα θα είναι να έχουμε λόγου χάρη, μείξη ασιατικών και αφρικανικών χαρακτηριστικών, συνδυασμούς σκούρου δέρματος με μπλε μάτια κτλ… Το πιο σπάνιο χρώμα μαλλιών, το κόκκινο υπολογίζεται ότι ήδη αρχίζει να χάνεται και συναντάται πιο πολύ στις βόρειες χώρες της Ευρώπης, όπως η Σκωτία. Είναι πολύ πιθανόν η κλιματική αλλαγή να παίξει και αυτή μακροπρόθεσμα σημαντικό ρόλο.

ipsos

Τα φουτουριστικά σενάρια που θέλουν τον άνθρωπο να μετοικεί σε άλλους πλανήτες όπως ο Άρης, μιλούν για μεγάλη αλλαγή και στο ύψος του ανθρώπου. Η βαρύτητα σε έναν τέτοιο πλανήτη για παράδειγμα θα είναι πολύ μικρότερη από εκείνη της γης και έτσι η σπονδυλική στήλη δε θα πιέζεται προς τα κάτω. Οι άνθρωποι θα είναι εμφανώς ψηλότεροι συγκριτικά με σήμερα.

Τα ίδια σενάρια που θέλουν τον άνθρωπο να κατοικεί στο μέλλον, φαντάζονται διαφορετικό το μέγεθος των ματιών. Εάν το φως είναι λιγότερο σε σχέση με αυτό του πλανήτη μας, τότε ο άνθρωπος που θα προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες θα πρέπει να έχει πολύ μεγαλύτερους οφθαλμούς για να αντιλαμβάνεται με την αίσθηση της όρασης το καινούργιο περιβάλλον. Ο γενετιστής Nickolay Lamm υπολογίζει πως αυτό θα συμβεί σε 50.000 χρόνια.

 

Η μετάλλαξη των γονιδίων μπορεί να γίνει άμεσα πραγματικότητα. Οι γονείς είναι πολύ πιθανόν να επιλέγουν τα χαρακτηριστικά των παιδιών τους και είναι επίσης πιθανόν να θέλουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που θεωρούνται πιο ελκυστικά: Υψος, μυώδες κορμί, αθλητικά χαρακτηριστικά. Κανείς όμως δε μπορεί να πει με βεβαιότητα το ότι δε θα προκύψουν κίνδυνοι από αυτή την παραβίαση της φύσης μας.

H θεωρία πως κάποια από τα σημερινά «μέρη» του σώματός μας δεν έχουν ή δε θα έχουν πια καμία χρησιμότητα φαίνεται πως βρίσκει απήχηση σε κάποιους ερευνητές. Οι τρίχες του σώματος που υπήρχαν για να προστατεύουν τον οργανισμό από συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες είναι πολύ πιθανόν να εξαφανιστούν! Άλλοι δε, υποστηρίζουν πως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν όλο και λιγότερο τα δάχτυλα των ποδιών τους για ισορροπία, άρα στο μέλλον, δε θα τα χρειάζονται πια.

ποδια

donate: Κάνε μια δωρεά στο blog paypal.me/kogior

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: