Σεξ: Πώς πρέπει να πλένει ο άνδρας το πέος και το σώμα του

Και όχι μόνο

Οι αυστηρές και πολλές φορές αρνητικές αντιλήψεις γύρω από τη σεξουαλικότητα μέχρι πριν μερικές δεκαετίες, είχαν σαν αποτέλεσμα πολλοί νέοι άντρες να απο­φεύγουν ακόμα και να αγγίξουν τα γεννητικά τους όργανα. Οι αντιλήψεις αυτές εί­χαν και τις ανάλογες αρνητικές επιπτώσεις στη φροντίδα και καθαριότητα των γεν- νητικών οργάνων. Κι όμως, τα γεννητικά όργανα του άντρα είναι λόγω της κατα­σκευής τους, περισσότερο προσιτά στην καθαριότητα από τα αντίστοιχα της γυναί­κας!

man-979980_640

Βασικό στοιχείο της καθαριότητας είναι το καθημερινό ντους ολόκληρου του σώ­ματος με νερό και σαπούνι ή αφρόλουτρο. Ειδική φροντίδα πρέπει να λαμβάνεται για το πέος και την υπόλοιπη γεννητική περιοχή. Η πόσθη πρέπει να τραβιέται προς πίσω και να σαπουνίζεται επιμελώς η βάλανος. Η ώρα του ντους είναι η κατάλληλη στιγμή για να ελέγχεται to δέρμα της βαλάνου, to οποίο θα πρέπει να είναι λείο, συνεχές και ομοιόμορφο, χωρίς κοκκινίλες, σπυράκια και διακοπές της συνέ­χειας του δέρματος. Αν το δέρμα είναι υγιές, η επαφή με το σαπούνι ή το αφρό­λουτρο δεν προκαλεί τοπική ενόχληση.

bath-4158172_640.jpg

Μετά το πλύσιμο ο άντρας πρέπει να φοράει καθαρά εσώρουχα, κατά προτίμη­ση λεπτά και βαμβακερά, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών στη χώρα μας.

Τα βαμβακερά σλιπ είναι προτιμότερα για το χειμώνα, γιατί κρατούν τα γεννητι­κά όργανα σε σωστή ανατομική θέση. Για τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μάλλον προτιμότερη η σκελέα, που επιτρέπει καλύτερο αερισμό των γεννητικών οργάνων.

Καλό είναι να αποφεύγονται τα στενά εσώρουχα και παντελόνια, που καταπιέ­ζουν τους όρχεις κι έχουν συνδεθεί με προβλήματα γονιμότητας.

Γενικά τα θερμά ερεθίσματα ενοχλούν τη λειτουργία των όρχεων, ενώ το ψυ­χρότερο περιβάλλον διευκολύνει τη λειτουργία τους. Για τον ίδιο λόγο καλό είναι οι άντρες να αποφεύγουν τα συχνά θερμά λουτρά και να προτιμούν νερό στη θερμο­κρασία του σώματος ή και λίγο πιο δροσερό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ ΣΕΞΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

man-2495355_960_720

Γενικά θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί στη χρησιμοποίηση ξένων ρούχων και κλινοσκεπασμάτων, αν δεν είναι καλά πλυμένα.

Ιδιαίτερη καθαριότητα χρειάζεται κατά τη σεξουαλική επαφή. Απαιτείται πλύσι­μο των χεριών και των δύο συντρόφων με νερό και σαπούνι και ντους πριν και με­τά τη σεξουαλική επαφή.

 

donate: Κάνε μια δωρεά στο blog paypal.me/kogior

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: