Εκτρώσεις: Στο τι θα κάνει μια γυναίκα με το σώμα της, δεν υπάρχουν απόψεις και δημοκρατία

Αφήστε με να ζήσω» που γράφουν: «Ήξερες ότι από την 18η ημέρα κτυπά η καρδιά του; Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα; Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από την 10η εβδομάδα νοιώθει πόνο. Διάλεξε τη ζωή». Αυτά ήταν τα μηνύματα που είδαν οι επιβάτες του μετρό στις διαφημιστικές αφίσες τους και πολλοί από αυτούς άρχισαν να διαμαρτύρονται. Αλήθεια τι δουλειά έχουν αυτά τα μηνύματα σε ένα δημόσιο μέσο και ποιος τελικά κρίνει τι θα προβληθεί και τι όχι στο χώρο.

Δηλαδή εάν κάποια μέρα αποφασίσουν κάποιοι να διαφημίσουν το ρατσισμό, τη βία, το ξύλο ή το σεξ θα είναι εύκολο να δούμε τη προβολή τους σε ένα δημόσιο χώρο; Θα μου πεις δεν είναι το ίδιο. Σαφώς και δεν είναι όμως για μια γυναίκα που έχει ήδη κάνει μια έκτρωση η διαφήμιση αυτή δεν ισοδυναμεί με βία; Δεν είναι εξίσου επικίνδυνο να ενημερώνονται οι νέοι από πρωτοβουλίες αγνώστων και όχι μέσα από τα σχολεία; Αλλά βέβαια, είχαν ποτέ τα ελληνικά σχολεία μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης; Το μόνο που ενδιαφέρει κάποιους είναι το αν θα γίνονται μαθήματα ή εκκλησιασμός την ημέρα των τριών Ιεραρχών και άλλες ηθικοπλαστικές λεπτομέρειες που καθόλου μα καθόλου δεν αφορούν την νέα γενιά.

Ας το πάρουν χαμπάρι κάποιοι. Η κάθε γυναίκα είναι η μόνη που έχει δικαίωμα πάνω στο σώμα της, είναι η μόνη που μπορεί να έχει λόγο για το αν θα πρέπει να γίνεται άμβλωση ή όχι. Δε μπορεί να φέρει την ευθύνη μιας πολιτικής που ποτέ δε σκέφτηκε το δημογραφικό, δε μπορεί να συμβαδίζει με άρρωστα μυαλά που θεωρούν τους πολίτες πιόνια και ως πιόνια οφείλουν να γεννάνε στρατιωτάκια πολεμοχαρή, ταγμένα στις υπηρεσίες του κράτους. Οι φορείς του σκοταδισμού ας κρατήσουν το Μεσαίωνα που ονειρεύονται, για τους άλλους πάντα, προς προσωπική τους χρήση και μόνο.

Τι λέτε ρε παιδιά. Ξαφνικά το μετρό ενδιαφέρεται για τις ανθρώπινες ζωές; Δεν πάει πολύς καιρός, μέσα στις γιορτές ήταν θυμάμαι, που αντίκρισα τους ελεγκτές της κόκκινης γραμμής να κάνουν ολόκληρη φασαρία σε παιδιά που πουλούσαν μπαλόνια και βρέθηκαν χωρίς εισιτήριο στην αποβάθρα. Αν υπήρχε τόσο ενδιαφέρον και αγάπη για τα παιδιά δε θα αναγκαζόταν ένα από αυτά να βάλει τα κλάματα χριστουγεννιάτικα για να μην πάρει πρόστιμο εκείνο και τα αδέρφια του.

Ας σωπάσουν όλοι. Στο τι θα κάνει μια γυναίκα με το σώμα της, δεν υπάρχουν απόψεις και δημοκρατία.

 

donate: Κάνε μια δωρεά στο blog paypal.me/kogior

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: