Το απύθμενο θράσος Χατζηδάκη και τα κυριακάτικα ψώνια όλων μας

Το άκρον άωτον της αναισθησίας. Να ποζάρεις με το παιδί σου στα καταστήματα την Κυριακή, και να αναφέρεσαι στο κυριακάτικο ωράριο σαν κάτι διασκεδαστικό, χρήσιμο, ωφέλιμο για το πλαισίωμα της οικογενειακής σου ευτυχίας. Όχι πως περιμέναμε κάτι διαφορετικό και γιατί να περιμένουμε άλλωστε. Ο κος Χατζηδάκης είναι ένας από τους πολλούς που δεν προλαβαίνουν να κάνουν τα ψώνια τους τις καθημερινές.

Φυσικά και είναι ένας από τους πολιτικούς που θέλουν την «τόνωση» της αγοράς. Για τους λόγους που εκείνος γνωρίζει. Υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει την τόνωση αυτή, χωρίς καν να ξέρει τι σημαίνει τόνωση, γιατί πρέπει οι άνθρωποι να δουλεύουν τις Κυριακές για να υπάρχει τόνωση μετά από τόσες θυσίες που οι περισσότεροι, όχι όλοι έχουν κάνει. Είναι τόσο πολλοί αυτοί ώστε όταν ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος τόλμησε να πει σε τηλεοπτική εκπομπή πως «βιομηχανίες, χωρίς βιομηχάνους μπορούμε να έχουμε, το αντίθετο δεν μπορεί να γίνει», εξεγέρθηκαν μιλώντας για μη ρεαλισμό σε μια καπιταλιστική οικονομία.

ct

Οι απανταχού φτωχομπινέδες σπεύδουν να διαμαρτυρηθούν για την προσβολή στο καπιταλιστικό όραμα, εκείνο που τους υποσχέθηκε πολλά και δεν έδωσε τίποτα παρά μόνο υπόσχεται ένα ψίχουλο. Δεν είμαστε ηλίθιοι; Δε λέω, το να ζούμε στον κόσμο μας δεν είναι καλό αλλά το να ζούμε στον κόσμο ενός άλλου με την ελπίδα ότι θα λάβουμε ένα ψίχουλο και να μαχόμαστε από καρδιάς για το όνειρο αυτό, ίσως είναι ακόμα χειρότερο.

Ο δε Χατζηδάκης καλό είναι να σκεφτεί πως υπάρχουν πολλά παιδιά που δε θα μπορέσουν να κάνουν Κυριακή με τον πατέρα τους, γιατί αναγκάζονται να δουλέψουν για την τόνωση της οικονομίας, πως οι πατεράδες δε θα έχουν τα λεφτά που έχει εκείνος για να κάνουν ψώνια ούτε σήμερα ούτε σε αρκετά από σήμερα χρόνια και πως ενδεχομένως να μην ερωτηθούν ποτέ για το πόσο αποτελεσματικό είναι το μέτρο που έλαβε πριν από χρόνια ο μπαμπάκας υπουργός, ή να μη μπορούν να δώσουν απάντηση όντας ως ενήλικες πια εξαθλιωμένοι.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια Ελλάδα με την πιο αρρωστημένη αριστερά που μπορούσε να έχει ποτέ, η οποία ήταν εκείνη που καθιέρωσε τα κυριακάτικα γαμήσια, χωρίς καν να έχει φροντίσει να λάβει μέτρα είτε για τη λήψη πρόσθετου προσωπικού στα καταστήματα ούτε για τη διασφάλιση του δικαιώματος επιλογής του εργαζομένου.

Συνεχίστε όλοι με ευχαρίστηση τα χαρούμενα οικογενειακά σας ψώνια Δυστυχώς, από τα παιδιά σας θα το βρείτε. Στο μέλλον θα δούμε αν σας αρέσει αυτό το μέτρο.

donate: Κάνε μια δωρεά στο blog paypal.me/kogior

Τα τελευταία άρθρα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: