Το θέατρα που δεν πληρώνουν τους ηθοποιούς επειδή είναι ΜΚΟ…

Πολλές φορές συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι πολύ καλό που στην Αθήνα υπάρχουν τόσα πολλά θέατρα, πιστεύοντας πως οι όλοι αυτοί οι οργανισμοί προωθούν τον πολιτισμό. Υπάρχουν όμως κάποιες περιπτώσεις που κάποια θέατρα μόνο πολιτισμό δεν παράγουν: για μια τέτοια περίπτωση θα μιλήσουμε.

Μεσήλικας κυρία, αναζητούσε εργατικό προσωπικό, νέο κατά προτίμηση, για να προωθήσει τις εξέχουσες παραστάσεις της. Φυσικά, ο μισθός που προσέφερε ήταν όχι μόνο κάτω του βασικού αλλά στα όρια του μηδενικού. Όπως και κάθε άλλος κομπιναδόρος σε αυτή τη χώρα, η ευτραφής κυρία (και η αναφορά έχει να κάνει όχι με το σώμα της αλλά με την προφανή καλοπέρασή της) ούτε καν το συζητούσε για ασφάλεια στους εργαζομένους. Καλά θα μου πεις, πρώτη φορά ακούς για τέτοια συμπεριφορά; Όχι, αλλά όπως και να το κάνουμε όταν η καπιταλιστική κυνικότητα παρουσιάζεται σε χώρους που πουλάνε την καλλιέργεια ιδεών, είναι ακόμα περισσότερο κατάπτυστη.

Το χειρότερο όμως δεν ήταν αυτό. Η ευτραφής, ανακοίνωνε με περίσσιο θράσος πως αυτό κάνει και με τους ηθοποιούς που συμμετείχαν στις θεατρικές παραγωγές. «Τους δηλώνουμε ως άνεργους, με οικειοθελή συνεισφορά». «Δεν έχουμε πρόβλημα, έτσι και αλλιώς είμαστε ΜΚΟ». Φυσικά, κανένας σεβασμός για τους ανθρώπους που κοπιάζουν πάνω στη σκηνή, για τη ψυχή του θεάτρου της για εκείνους που έχουν το ταλέντο και που αν δεν υπήρχαν η καλοπερασμένη, εμπνευσμένη και λόγια «επιχειρηματίας» δε θα είχε λόγο ύπαρξης.

Την  επόμενη φορά λοιπόν, που θα χαρούμε όταν ακούσουμε για πληθώρα θεάτρων στην Αθήνα καλό είναι να σκεφτούμε εάν τα θέατρα αυτά αξίζει να υπάρχουν. Φυσικά και ζωύφια της κοινωνίας όπως η λεγάμενη θα ισχυριστούν πως εάν δεν υπήρχαν οι ηθοποιοί δε θα είχαν ούτε καν αυτό το κομμάτι ψωμιού, την ώρα που η χοληστερίνη από το παντεσπάνι έχουν πνίξει το μυαλό της. Έτσι κάνουν όλοι οι νταβατζήδες. Kαι παρουσιάζονται ως μητέρες Τερέζες που δήθεν φέρνουν την πολιτιστική λύτρωση και ανάσα, στην πρωτεύουσα. Ντροπή τους.

 

donate: Κάνε μια δωρεά στο blog paypal.me/kogior

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: