Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το αυτοκίνητο για να μη χαλάσει το χρώμα

Όσοι γνωρίζουν από αυτοκίνητα θα σου πουν πως το πλύσιμο είναι σημαντικό για να μην αλλοιωθεί το χρώμα του αυτοκινήτου αλλά και για να αποφεύγεται η σκουριά στο αμάξωμα. Το καλοκαίρι όταν το αμάξι βρίσκεται για πολύ καιρό κοντά στη θάλασσα θα πρέπει να πλένεται ακόμα πιο συχνά γιατί το αλάτι μπορεί να προκαλέσει διάβρωση στο μέταλλο.

Μια φορά κάθε δυο βδομάδες είναι αρκετή υπό φυσιολογικές συνθήκες απαραίτητη δε, για να μην αλλοιωθεί το χρώμα και να μη μειωθεί η μεταπωλητική του αξία. Θα πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα τις κουτσουλιές από τα πουλιά που είναι αρκετά όξινες και θα πρέπει άμεσα να καθαρίζονται. Το ίδιο ισχύει και για τo ρετσίνι από τα πεύκα ή από άλλα δέντρα που μπορεί να προκαλέσει αλλοιώσεις στο αμάξωμα. Ίσως είναι καλύτερο να μην παρκάρουμε κάτω από μεγάλα δέντρα όταν υπάρχει βέβαια, η δυνατότητα επιλογής.

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να πλένουμε το αμάξι σε πλυντήριο τόσο συχνά όσο θα θέλαμε, υπάρχουν και μερικά μυστικά στο πλύσιμο του οχήματος, όταν γίνεται από εμάς τους ίδιους που είναι καλό να τα γνωρίζουμε.

  • Το αμάξι πρέπει να πλένεται σε σκιερό μέρος. Αυτό βοηθά στο να μη μένουν στίγματα στην επιφάνειά του.
  • Το πλύσιμο (οι κινήσεις του σφουγγαριού) πρέπει να γίνονται από πάνω προς τα κάτω και όχι το αντίθετο ή πλαγίως όπως πολλές φορές συμβαίνει. Αυτό βοηθά στο να φεύγει η βρωμιά πιο εύκολα και όχι απλά να μετακινείται πάνω στο αμάξωμα.
  • Τα οικιακά καθαριστικά που οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε μπορεί να βλάψουν το χρώμα του οχήματος καθώς δεν είναι ειδικά σχεδιασμένα για τη λαμαρίνα του. Έχουμε λοιπόν να επιλέξουμε ανάμεσα σε βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη οικονομία.
  • Καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί μια ελαστική λεπίδα για το στέγνωμα. Είναι η καλύτερη λύση για να μη μένουν στάμπες. Ξεκινάμε πάντα το στέγνωμα από τα τζάμια γιατί εκεί φαίνονται πιο πολύ τα όποια στίγματα.

donate: Κάνε μια δωρεά στο blog paypal.me/kogior

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: