Τι παθαίνουμε όταν δεν κάνουμε σεξ

Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι το σεξ, πέρα από τη θετική επίδραση στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου είναι πολύ ευεργετικό για την υγεία. Δυστυχώς οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής, η υπερβολική εργασία το άγχος το στρες αλλά η αποξένωση που παρατηρείται στις ανθρώπινες σχέσεις έχουν σαν αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των σεξουαλικών συνευρέσεων. Δεν κάνουμε σεξ είτε επειδή δεν προλαβαίνουμε είτε επειδή δυσκολευόμαστε να βρούμε σύντροφο. Άραγε μπορεί η έλλειψη σεξ να έχει επιπτώσεις στην υγεία του οργανισμού; Οι επιστήμονες απαντούν θετικά.

Η έλλειψη σεξ σχετίζεται με την παρουσία άγχους. Όσο λιγότερο σεξ κάνουμε τόσο πιο πιθανόν είναι να είμαστε επιρρεπείς στις ασθένειες που οφείλονται στο άγχος μιας και η ερωτική επαφή εκτονώνει ένα μέρος του. Με το σεξ απελευθερώνονται στο σώμα μας οι ενδορφίνες και η ωκυτοκίνη που γενικότερα αυξάνουν το αίσθημα ευεξίας χαράς και χαλάρωσης στον άνθρωπο.

Κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες που υποστηρίζουν πως η έλλειψη σεξ μπορεί να συνδέεται με τις ιώσεις. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Wilkes των ΗΠΑ κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μια δυο φορές σεξ τη βδομάδα μπορεί να ενισχύσουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Φαίνεται επίσης πως το σεξ μειώνει και το χρόνιο πόνο

Μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό American Journal of Cardiology υποστηρίζει πως όταν ο άνδρας δεν κάνει σεξ, τα επίπεδα της τεστοστερόνης μπορεί να έλθουν σε ανισορροπία.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων η σεξουαλική επαφή μπορεί ακόμα να ρίξει την υψηλή αρτηριακή πίεση ενώ παράλληλα έχει βρεθεί ότι σταθεροποιεί τον καρδιακό σφυγμό. Το σεξ έχει τις ίδιες επιδράσεις στον οργανισμό μας όπως η άσκηση.

donate: Κάνε μια δωρεά στο blog paypal.me/kogior

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: