Πόσα τσιγάρα την ημέρα διπλασιάζουν τον κίνδυνο εμφράγματος

Tο κάπνισμα είναι ούτως ή άλλως επιβλαβές για την υγεία μας αλλά οι επστήμονες έρχονται αυτή τη φορά να προσδιορίσουν τον αριθμό των τσιγάρων που πραγματικά μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ενός εμφράγματος και μάλιστα, να τον διπλασιάσουν.

Έρευνα που πραγματοποίησε το το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας (ANU) και τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο BMC Medicine αναφέρει πως ο «επικίνδυνος» αριθμός είναι πέντε τσιγάρα ημερησίως.

Όπως δηλώνει η Καθηγήτρια Emily Banks, επικεφαλής της έρευνας, «δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποτιμούν τον κίνδυνο του περιστασιακού καπνίσματος. Δεν έχει σημασία πόσα τσιγάρα καπνίζετε ή για πόσο καιρό, η καλύτερη στιγμή για να το σταματήσετε είναι τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη μελέτη αν ένας άνθρωπος καταφέρει να σταματήσει το κάπνισμα πριν την ηλικία των 45 ετών, ο καρδιακός κίνδυνος από το κάπνισμα μειώνεται κατά 90%. Ενώ παράλληλα τόνισε και το ότι η διακοπή αυτής της κακής συνήθειας μπορεί να μειώσει σημαντικά και τον κίνδυνο ενός εγκεφαλικού.  

Στην έρευνα η οποία διήρκεσε περισσότερο από επτά χρόνια, συμμετείχαν περίπου 190.000 Αυστραλοί καπνιστές και μη καπνιστές ενώ διαπιστώθηκε πως προκαλεί μεγάλο αριθμό εισαγωγών στο νοσοκομείο με στεφανιαία νόσο, περίπου 11.400 τον αριθμό.

donate: Κάνε μια δωρεά στο blog μας στέλνοντας ό, τι θες στο paypal.me/kogior

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: