Κούλης: Τα παιδιά στο Περιστέρι δε θέλουν Πανεπιστήμιο, θέλουν να γίνουν ψυκτικοί

O Kούλης μας μιλώντας για το brain drain τη νέα γενιά των δεκαοχτάρηδων που έχουν γνωρίσει μόνο την κρίση και είναι βαθιά απογοητευμένοι και την παιδεία που πρέπει να εξασφαλίζει δουλειά στα παιδιά: «Το παιδί που μένει στο Περιστέρι και δε θέλει να πάει στο Πανεπιστήμιο αλλά θέλει να γίνει ψυκτικός… Δε θέλουν όλοι να πάνε στο Πανεπιστήμιο να γίνουν αριστούχοι»

Όσο και να προσπαθείς σε διακαναλικές δε μπορείς να κρύψεις την «ευγενή» καταγωγή σου. Να σε πληροφορήσουμε Κούλη πως οι αριστούχοι δεν προέρχονται συνήθως από τις μεγαλοαστικές περιοχές τις οποίες και εκπροσωπείς εκτός αν πληρώνουν οι προύχοντες για αγορά πτυχίων από το εξωτερικό.

Ναι, ενδεχομένως να διαφεύγει της ιδεοληψίας της νομενκλατούρας σου αλλά οι νέοι που μεγαλώνουν στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω, στη Νίκαια δεν υστερούν νοημοσύνης και γνωστικών ικανοτήτων, οι ενδεχόμενες δυσκολίες και οι μεγαλύτερες ανάγκες των οικογενειών δεν τους κατατάσσουν σε κατώτερες κάστες, σκέφτονται, επεξεργάζονται τις καταστάσεις, τις συμπεριφορές των πολιτικών, τις συνθήκες της κρίσης και μπορούν να αξιολογήσουν πολύ καλύτερα τις καταστάσεις αλλά και να διεκδικήσουν τα όνειρά τους στη ζωή.

Η παιδεία, η μόρφωση και τα όνειρα δεν είναι προνόμια κανενός είναι δικαιώματα. Την επόμενη φορά που θα πάτε στο Περιστέρι, στην επόμενη ελεγεία ψήφων, θυμηθείτε το. Γιατί οι ψηφοφόροι σας σίγουρα θα το θυμούνται. Η δουλειά είναι τιμή για τον καθένα και το επάγγελμα του ψυκτικού είναι εξαιρετικό (και με καλές απολαβές) αλλά γιατί δεν το συνδέετε με τα παιδιά της Κηφισιάς ή του Κολωνακίου;

Τα κοινωνικά στερεότυπα δεν κρύβονται. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει η γλώσσα ως κώδικας επικοινωνίας για να αποκαλύπτει διαθέσεις και προθέσεις: Επιδόματα και επιδόματα ανεργίας, οκτάωρα ξεπερασμένα και άλλες έννοιες που εκφέρονται λεκτικά για να κοσμηθούν με θεωρίες και δικαιολογίες έπειτα. Καλή επιτυχία.

 

donate: Κάνε μια δωρεά στο blog paypal.me/kogior

Τα τελευταία άρθρα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: