Ένα διαμέρισμα από την εποχή του Στάλιν στο Airbnb- Ταξίδι στο χρόνο

Το Airbnb είναι πια τόσο ευρέως διαδεδομένο που μάλλον δεν αρκεί απλά και μόνο η προσφορά ενός διαμερίσματος. Η θεματική στη διακόσμηση φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο: Δυο αρχιτέκτονες από την Μόσχα, ο Αlexander Dudnev και ο Konstantn Gudkiv ανακαίνισαν ένα avant- garde διαμέρισμα από την εποχή του Στάλιν, διατηρώντας το ύφος και τα παραδοσιακά του στοιχεία. Το σπίτι αυτό είναι τόσο χαρακτηριστικό της εποχής ώστε οι ιδιοκτήτες του να χαρακτηρίζουν τη διαμονή σε αυτό ως «ταξίδι πίσω στο χρόνο».

diamerisma2.JPG

Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1932 και αποτελούσε εργατική κατοικία που προσφερόταν στους εργαζόμενους των σιδηροδρόμων. Διαθέτει  ένα υπνοδωμάτιο, μια μικρή κουζίνα και ένα μπάνιο- το ντους είναι μεταγενέστερη προσθήκη μιας και αρχικά θεωρήθηκε από τους κατασκευαστές του ως περιττή πολυτέλεια. Είναι σχεδιασμένο από τον γνωστό στη Μόσχα, αρχιτέκτονα, Ivan Nikolaev. Τα έπιπλα του διαμερίσματος ανακατασκευάστηκαν και αυτά σε συνεργασία με τη διακοσμήτρια Mariya Pilipenko ώστε ο χώρος να αποπνέει το κλίμα εκείνης της εποχής.

diamerisma3.JPG

Καιρό τώρα ασχολούνται με την ανακατασκευή παλαιών διαμερισμάτων σε εργατικές κατοικίες οι δυο αρχιτέκτονες μιας και το κόστος τους είναι σχετικά μικρό. Μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο σπίτι έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές για την καθαριότητα, τη διακόσμηση αλλά και γενικότερα την αύρα που εκπέμπει ο χώρος αποδεικνύοντας πως η επιλογή μιας συγκεκριμένης θεματικής στη διακόσμηση είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα για όσους ασχολούνται επαγγελματικά με το Airbnb.

diamerisma1.JPG

Πηγή φωτό airbnb

Sergei Kasyuk

donate: Κάνε μια δωρεά στο blog paypal.me/kogior

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: