Νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών υιοθεσίας

Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να κατατεθεί στη βουλή το νομοσχέδιο για την υιοθεσία, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, η κα Φωτίου επεσήμανε, μεταξύ άλλων: «Δύο χρόνια, δουλεύουμε αυτό το νομοσχέδιο. Αυτός ο νόμος προβλέπει τη δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου σε εθνικό αρχείο για τα παιδιά, ώστε να διευκολύνονται, αν θέλουν να βρουν τις ρίζες τους και να μην έχουμε όλες αυτές τις προσωπικές τραγωδίες. Επιπλέον, όλοι οι υποψήφιοι θετοί γονείς θα μπορούν να μπουν στο εθνικό σύστημα, το οποίο θα καταγράφει πόσοι είναι και θα έχει καταχωρημένο το φάκελό τους. Αυτή η αλλαγή είναι σημαντική, καθώς, μέχρι τώρα, δεν καταγράφεται ο ακριβής αριθμός των παιδιών στα ιδρύματα, ούτε πόσοι είναι οι υποψήφιοι θετοί γονείς.

Ταυτόχρονα επισπεύδουμε τις διαδικασίες. Σήμερα το νούμερο των κοινωνικών λειτουργών που υπάρχουν στα ιδρύματα και τις περιφέρειες για να κάνει τις κοινωνικές εκθέσεις είναι μικρό. Δεν υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί. Για το λόγο αυτό κάναμε τον ΣΚΛΕ (Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας) ΝΠΔΔ και επομένως έχει δικαίωμα να κάνει πιστοποιημένους κοινωνικούς λειτουργούς στα 13 περιφερειακά τμήματα σε όλη την Ελλάδα. Επομένως πολύ γρήγορα, μέσα σε 15 μέρες, όταν ένα ίδρυμα δεν έχει κοινωνικό λειτουργό θα μπορεί να παραπέμπει στο ΣΚΛΕ ο οποίος έχει όριο ημερών για να κάνει την έρευνα και την κοινωνική έκθεση για τους υποψήφιους γονείς.

Αυτό που προσπαθούμε να καταφέρουμε είναι, μέσα σε έναν χρόνο, να ολοκληρώνεται η διαδικασία της υιοθεσίας, ενώ η αναδοχή να μπορεί να γίνεται εντός έξι μηνών».

http://www.madata.gr

 

donate: Κάνε μια δωρεά στο blog paypal.me/kogior

Τα τελευταία άρθρα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: